El Carrer Xic


Antigament considerat part del Carrer de Sant Llogari, aquest carrer fa honor al seu nom, tant per la seva estretor com pel seu curt recorregut, de menys de deu cases en total, i totes, prÓcticament, en el seu costat nord. La seva vorera meridional correspon a la part de darrere de les cases del primer tram del Carrer de Sant Llogari, moltes d'elles amb l'accÚs a la tina des del Carrer Xic (en algun cas s'ha habilitat aquest espai per a una sortida posterior de la casa).
El Carrer Xic, des de l'extrem de ponent

Aquest carrer, al llarg dels anys, ha rebut tambÚ el nom en castellÓ de Calle Peque˝a. Del 1936 al 1939 es denominÓ Carrer de la Llibertat, i al llarg de la Dictadura franquista, Calle de Calvo Sotelo.

Cases del costat nord (totes elles amb n˙meros senars): Cal Cintus (1), Cal Cobi (tambÚ anomenat Cal Tilanu) (3), Cal Masover (5), Cal Gavatx (7), Ca la CandelÓria (sovint se l'anomena Cal CandelÓria, ja que el marit de la CandelÓria que donÓ nom a la casa era conegut com el CandelÓria, masculinitzant el nom de la seva muller) (9), Cal Regatˇ (11), Ca l'Astasia (13), Cal Cisteller (15) i Cal Peneta Vell (19), casa desapareguda en fer-s'hi el Garatge de Cal Peneta.


El carrer, des de l'extrem de llevant

L'˙nica casa del costat meridional del carrer Ús a l'extrem de ponent, a la cantonada amb el Carrer del Torrent. Duu el n˙mero 2, i se la coneix amb el nom de Cal Ton Ferrer (la casa Ús moderna; antigament hi havia en aquest lloc l'obrador del ferrer, que vivia al davant, a Cal Cintus).


Tornar a l'Ýndex de carrers